Nyårsafton
Var på återbesök på sjukhuset, fick hjälp med amningen och liten fin sugnapp att sätta på bröstet. Så lättad när Isolde fattade med en gång och lugnt åt i nästan 20 minuter. Lyckades sedan två timmar senare själv (okej lite mamma assistans) hemma också. JIHAA!! Grät lite av lycka, nu får barnet mat i sig utan kamp.
Här kommer lite bilder från julen också. Vi hann ju med både en fin julafton hemma hos mamman och pappan, och en fin juldag hos kusinvitaminerna. Jag fick ha fina röda julklänning jag fått av Philip, tyvärr ingen bild på den.
En liten julgran blev det i år, men massa paket
Loa fick det största paketet
En pulka!
Loa träffar tomten för första gången
Tomten kunde dansa väldigt bra
Välkommen lilla Isolde!
trött men lycklig mamma
Redan är jag orolig och drömmer mardrömmar över allt som kan hända vår lilla Kotte. (ja hon är fortfarande en Kotte även på utsidan)
Tur att naturen fixat lite och proppat kvinnan full med hormoner. Vaknade efter två timmars sömn, kände mig nöjd och väckte Philip. Med ett strålande leende säger jag; visst är det skönt att vi fick sova ordentligt. Philip tycker jag är knäpp som är pigg efter det lilla, han vill sova mer.
Klar för hemgång, första gången har hon kläder. Annars körde vi på samma stil hon och jag hela BB-tiden: sjukhusnattlinne och blöja
i vecka 39+3
Jag var osminkad, ruffsig i håret och hade mjukisbyxor ändå lyckades hon såhär bra:
lilla magen
4 advent och kalas

Jag och den alltid så charmerande Loa

Titta vilken fin kusin Kotten har :)
Mer tillagat med julkänsla
Resultatet blev iaf annorlunda knäck som jag råkade hitta på baksidan av vispgräddepaketet igår när jag skulle göra pepparkaksdeg. (Ja, jag vet pepparkaksdeg också. Men köpedegen smakade ju ingenting.) Det blev iaf riktigt gott. Ett bra alternativ för dom som liksom jag är bara lite halvförtjusta i vanlig knäck.
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1/2 dl russin
2 msk pinjenötter
3 msk pumpakärnor
2 msk solroskärnor
Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad vid kastrull. Koka utan lock tills smeten håller kulprovet eller tills temperaturen är 130 grader. Rör om då och då. Koktid ca 15 - 30 min. Tillsätt övriga ingredienser och häll genast ut smeten på ett smort bakplåtspapper. Låt stelna. Skär eller bryt i bitar.
(Receptet är från Arla men jag hittar det inte på deras hemsida)
Sedan när jag ändå höll på blev det julinspirerade köttbullar också. Jag gjorde dom efter "Lata mammans receptblogg" men med lite egen tvist. Jag hade även kryddnejlika och lite vitlök i också, kände för lite mer krydda. Får se hur dom smakar.
snyggare när man steker i stekpanna, men någon gång måste man ju testa ungstekta
Snökaos och en vecka kvar till beräknad födelse
utanför vår lägenhet
knäpp men glad gravid-tomte
v38! Det firas med massor av lussebullar
Det är också två veckor kvar till julafton så jag tänkte att jag skulle baka lite lussebullar. Och när jag ändå höll på tänkte jag att jag gör väl två satser på en gång. Om man är lite smart ska man innan man börjar baka tänka över det lite. Tex vad har jag för stora bunkar där två satser får plats? Hur ska hela den här stora degen röras och sedan knådas runt? äger jag ens en kavel? Och sedan kan man se över sig själv; är jag gravid? hur mycket orkar jag egentligen?
Nu missade jag alla dom där punkterna helt. Men fyrtielva olika bunkar lite tålamod och en glasflaska räddade mitt bak, så ett gäng bullar och längder tog sig helskinade ur ugnen tillslut. Men nu orkar jag nog inget mer idag.
min lilla deg
kavel?
lussebullar
lusselängder