Heldag i stan med Philip

Oj var väldigt länge sedan det blev något skrivet... Och inga bilder på dom utlovade pärlplattorna, måste se till att bättra mig.

Jag och Philip hade en riktigt trevlig lördag. Började med tatueringsmässan som började igår (fredag) och stod utanför dörrarna redan kl 15.00 då allt började.

Mässan i Münchenbryggeriet


Sedan bar det iväg till Dansens hus för att se Inside out med Cirkus Cirkör feat. Irya´s Playground. Riktigt bra föreställning som jag varmt rekommenderar. Kolla in:http://www.dansenshus.se/templates/Project____2638.aspx

Utanför dansens hus



Efter föreställningen tog vi tuben tillbaka till tatueringsmässan igen och lyckades hålla oss alerta till strax innan tolv då det blev hemresedags.
En väldigt lyckad och trevlig fredag helt enkelt. Men nu blir det jobb och slit alla dagar tom onsdag.

Fina hårspännen vi hitta på mässan

 

 

 




Galningar i skogen

Min syster och hennes ettåriga son Loa skulle komma förbi och vi skulle gå en liten promenad var det tänkt. Jag var jätte sugen på att gå i skogen... men Loa har ju vagn, fast det var ju inget problem (enligt mig). Stigen är ju stor och bred och nästan inga rötter alls stod jag fast vid. Nu var tyvärr inte verkligen inte så.. Tur att Philip också följde med för vagnen gick ju inte dra alls. Stigen var två centimeter bred och stockar och stenar som kändes som höghus. Philip tog vagnen ihopvikt på huvudet, min syster och jag turades om att ta barnet och skötväskan. Tur att vi inte mötte någon för vi måste ha sett ut som riktiga knäppisar.


Hitta Bumbelbee i skogen



Transformers?



stora steg

Dagens mat-tips

Hade en trevlig liten våffeltillställning igår och fick massa grädde över.Vi gjorde en jätte god gratäng på delar av grädden till middag som jag kände att jag ville tipsa om. Super enkelt och man tar vad man har hemma i princip.



Sätt ugnen på 225 grader
Fyll en ugnsform med olika grönsaker och rotfrukter,
vi använde potatis, morötter, lök och spenat.
Sedan lite pressad vitlök, valfria kryddor som salt, peppar, basilika.
Toppa med ost och häll i grädde.
(man behöver ju inte vara så onyttig som oss, utan köra på den fettsnålare matlagningsgrädden. )

Låt sedan den stå i mitten av ugnen tills allt blivit mjukt.


Har upptäckt det roliga med att lägga pärlplatta igen. Fick pysselabstinens idag och var förbi panduro och inhandla lite "indianpärlor". Lägger upp bilder i morgon om det lyckas bli något av det hela.
God natt och Tjingeling!



Kvällsfika

Hade min familj på kvällsfika här igår. Jätte mysigt att träffa alla igen, var ju så länge som i lördags sen sist ;-) ja jag tycker om mina föräldrar och syskon väldigt mycket.
Jag bakade fina muffins till besöket.



Chokladmuffins
100 g margarin eller smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda sist i matfettet.
Fördela smeten i formar. Fyll dom inte till mer än 3/4.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.



Bärmuffins
100 g margarin eller smör
1 1/2 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Fyllning: färska bär eller som jag gjorde med hemmagjord sylt

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör matfettet och socker poröst.
Tillsättäggen ett i taget under kraftig omrörning.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner blandningen i smeten och tillsätt mjölk.
Klicka ut smeten i smord muffinspanna eller muffinsformar.
Tryck i bären eller sylten lite lätt i varje muffins.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 - 20 min

Bläbär i blåbärskogen

Igår var Philip och jag ute i skogen bakom vårt hus och plockade blåbär. Jag behövde ta en promenad och så tänkte jag att man kanske skulle passa på att rädda dom sista blåbären innan dom trillar av. Philip var som tur är inte så svår övertalad.
Vi var ute i en timme och lyckades få hop nästan 1,5 kg bär.





Det gäller att vara kamoflageklädd så inte blåbären gömmer sig...

snygga mamma byxor

Jag har införskaffat mitt första riktiga mamma plagg, eller jag fick det faktiskt. Min snälla pojkvän köpte snygga jeans för snygga mammor till mig. HM är inte dumt.



med tröjan nere syns det inte ens att det är mamma byxor

Vill ha Bola

Min nya stora vill-ha är en bola även kallad änglaplinga eller gravid pingla. Jätte sött smycke. Så här fint skriver dom på bluebox.se om vad en bola är:  "Att bära ett smycke kring halsen med en pingla som vilar på magen då man är gravid är från början en mexikansk sed som spridit sig över hela världen. Dess ursprungliga namn är ’Bola’ men har med tidens gång blivit kallad graviditetspingla, änglapingla m.m. Inuti smycket finns en liten xylofon som ger ifrån sig ett svagt ljud när kvinnan rör sig. Då bebisen ligger i magen har det svaga ljudet en rogivande och lugnande verkan på barnet. Efter födseln känner det nyfödda barnet igen ljudet och kan då åter finna lugnet. Vid amning kan det också vara en bra idé att låta barnet hålla i pinglan och därmed stänga ute omgivningens ljud lite bättre."

www.babytime.se 219:-



www.bluebox.se 249:-



www.lillabebben.se 229:-

Graviditetsklag... tur att Märtor finns

Blev inte så mycket jobb, var tvungen att sjukskriva mig. Min kropp bråkar med mig ont överallt, njure, mage, rygg, ben... och så trött i hela mig att det kändes som jag varit med ett krogslagsmål. Tror jag numer vet hur foglossning känns. Nog på klagerier. Har upptäckt att där Alvedon inte längre hjälper så fungerar promenad. Märta tog med sig sin matte och sedan bar det ut på stigarna i lugn takt runt vårt hus.


Vår lägenhet

När man ser den här bilden kan man inte tro att vi bor i en riktig betongförort till Stockholm. Frisk luft och lite skogspromenad gjorde susen. Tyvärr inte tillräckligt länge, jag hoppas att jag får sova ordentligt i natt och mår bättre i morgon.
God natt



Den alltid lika glada Märta



Hon kan dansa



...och busa med Philip

Mera mat!

Blev en liten pause från bloggandet. Har jobbat sent både fredag och igår (söndag). I lördag blev det också sent men det var för att min kära kusin vitamin konfirmera sig så det var kalas hos kusinerna.  Alltid lika mysigt att vara där och alltid så god mat. Känner att mitt bloggande väldigt ofta handlar om ätbara saker, har nog med graviditeten att göra ;-) Från att ha varit ganska ointressant, känns mat väldigt trevligt och aktuellt. Mera mat!


Kvällsvickning

Jobbade från 12.30 - 21.45 igår, kändes kan jag säga. Människor är rätt dryga och otrevliga, speciellt när man själv absolut inte orkar med det. Tur ändå att dom flesta är glada när dom ska på bio.
Ska jobba till 22 både idag och i morgon, hoppas man håller ihop.


Fika med vänner

Har haft en bättre dag än dom andra idag :-) Lyckades packa upp och städa in det mesta av mina kläder i garderoben, jippie! Även städat runt och dammsugit det mesta av lägenheten min sambo och jag, jehoo! Och sedan hade jag besök av väldigt underbara tjejor som fika med oss på balkongen, dessutom hade dom med sig chokladkladdkaka med chili, super duper! Helt enkelt en bra start på dagen innan man börjar jobba, så jobbet gick som en dans.. tack för det alla inblandade, är er väldigt tacksam för en fin må-bra-dag.

Sofies lilla rit-hörna:


Kräftor med familjen

Känns som det enda jag gjort idag är att äta god mat, och är man gravid och nästan hungrig jämt känns det som en väldigt lyckad dag. Började med super god lunch hemma hos en kär vän (alltid, och då menar jag alltid super mat från hennes kök.) Sedan blev det mini kräftskiva hemma hos mamma och pappa. Jag fixade efterrätten, två äppelpajer som jag blev väldigt stolt över :)
Det blev en väldigt mysig kväll med närmsta familjen där Loa charmade oss alla, såklart det stod ju redan mitt på hans body: "with license to charm".
God natt mina kära vänner



Tjusigt kräftfat



Potatishjärta



Bio med Brüno

Kom precis hem från den sedvanliga tisdagsbion, denna kväll blev det Brüno. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den... gillade Borat bättre iaf. Tja lite för mycket av det goda helt enkelt, en hel film av Büno blir lite väl långt. Hur många gånger kan man ta i princip samma bögskämt.
Trevligt sällskap hade jag iaf :-) Känner mig lite omständigt bara när jag kräver plats på kanten för att om jag måste kunna springa på toa. Blir väl värre längre fram, då får man väl springa fler än en gång under filmen.
Nu ska jag kura upp mig i soffan och dricka en kopp varmt te.

Magen 20+4

Vill bara visa hur fin den är, magen alltså. Kotten är nu 20 veckor och 4 dagar. Vi ligger nu halvvägs, hoppas resten av tiden blir lika trevlig.




Lite småknubbig



Hej hej Kotten!

Utforskning av nya området

Vaknade alldeles underbart av att min sambo kom med en bricka full med god frukost. Hjälper en verkligen att vakna på rätt sida. Tack och puss Philip, du är underbar!


Sedan blev det en promenad och utforskning av den närmsta omgivningen. Vi bor tydligen vägg i vägg med ett naturreservat, kunde man inte tro. Jätte vackert och så bara en kvart med tåget in till stan, perfekt.

Solkatter

Att vi numer har balkong är väldigt uppskattat hos dom lurviga små damerna. Inga möbler än, men en kartong funkar alldeles utmärkt att sola och spana ifrån.




Riktiga Kotte-kläder

Lämnade över nycklarna idag till gamla lägenheten, så nu slipper vi förhoppningsvis tänka på den mer.  Nu kan vi lägga all fokus på nya. Har ganska mycket idéer, speciellt när det gäller Kottens rum. Kommer bli väldigt kul att få inreda ett barnrum.
Tyvärr så är det många idéer men lite pengar, får ta liten bit i taget.

Blev så glad här om dagen. Fler igelkotts kläder i affärerna, är väl höstigt med "skogsdjur". Vi köpte en liten dress och en body på HM. Såklart är dom från pojkavdelningen (där dom flesta roliga kläderna finns tycker jag), flickavdelningen är ett enda rosa marshmallow hav av rosa. Tycker också det kan var snyggt i med rosa, men i måttliga mängder. Tur att vissa klädkjedjor fattat att små flickor kan ha andra färger också.


Fina kläder från HM

Äntligen på plats!

Fick alldeles nyss upp internet igen. Känns skönt att börja få lite saker på plats i den nya lägenheten. Fortfarande är det mesta i kartonger och papperspåsar, men det står iaf här. Den gamla är städad och skrubbad. Dom nya hyresgästerna får nyckeln i morgon. Då är det tack och adjö för den.

Var och hämta en vagn ute i Kista som vi köpt begagnat på nätet. Fick min Kronan tillslut. Jätte välskött duovagn från 2008 och i snygg lila. Yeah. Skönt när bitarna ibland faller på plats och livet faktiskt går ungefär åt det håll man tänkt sig.
Men nu ska jag iväg på kräftskiva, men för min del blir det väl korv och köttbullar.

Tjingeling


Flytten uppifrån vår gamla lägenhet

En njure till salu

Vaknade tidigt i morse av att det gjorde jätte ont i ryggen. Min ena njure har tydligen fått för sig nu under graviditeten att bli vätsefylld och det gör så fruktansvärt ont. Måste springa och kissa ännu fler gånger än förut för att få ner smärtan lite. Funderar om man ska sälja njuren, man behöver ju ändå bara en ;-) så en njure, någon? Annars kanske man kan fixa dragkjedja och bara plocka ut njuren och krama ur den då och då... eller?

Annars flyttar vi nu för fullt. Kändes jätte bra när vi i morrse skrev på köpeavtalet och fick nycklarna. Yes! äntligen påväg.
Så i natt ska jag sova i nya lägenheten, mysigt.

tjingeling!

Tisdagsbio

Försöker hålla en tradition med Maria att alltid gå på bio på tisdagar. Idag blev det Sommaren med Göran. Philip hängde också med, vi behövde båda en pause från flyttpackandet och kaoset hemma. Filmen var rätt kul, men tråkigt att man sett dom flesta roligaste skämten i trailern.

Emelie och blivande kusin Loa tittade förbi tidigare idag. Tur att dom vågade ta sig hit trots mina kaosvarningar, för det är ju alltid trevligt med besök. Dom hade även med en liten present till Kotten, rosa små söta strumpor. Har även shoppat ett coolt set till henne med rockmotiv.


Nu blir det nog sängen så man orkar upp tidigt i morgon, för då bär det av med hela bohaget till nya lägenheten jihaa!

Flyttkaos

Packa packa, det är nu man inser hur mycket skit man samlar på sig. Orkar inte packa, blir så trött och får ont i ryggen. Vara gravid och flytta går inte riktigt hand i hand, men det kommer bli så bra när vi äntligen kommit till ro i vår nya lägenhet. Större och bara vårt!


Allt mjukt i svarta soppsäckar

T-shirtklänning...nja

Det blev en klänning av en gammal t-shirt... blev sådär, men jag lärde mig massor om hur jag inte ska göra nästa gång jag syr en t-shirtklänning ;-)


Sydde lite fel så en ärm blev mörkgrå. Får göra någon annan detalj i samma tyg så det blir mer en helhet.
Började även på ett par byxor av en annan t-shirt, dom är jag än så länge riktigt nöjd med. På onsdag flyttar vi så det få bli ett litet sy-uppehåll så får jag ta tag i byxorna igen lite senare.

Godmorgon måndag

Har svår syabstinens och ska smita hem till mamma och låna hennes symaskin. Har flera idéer på barnkläder som jag ska försöka sy. Om det mot all förmodan blir som jag faktiskt tänk mig och vill så blir det nog lite bilder här på mina kreationer senare idag.

Lägger upp en bild så länge på ett set från KappAhl (129 kr) som jag suktar efter. :)



Tjingeling!

Blåbär, hallon och en och annan kantarell

Nu har vi förtjänat stora husmorspriset och visat att vi klarar nästa steg in i föräldrar världen. Plockat hallon och blåbär som blev flera burkar sylt. Sedan blev det rabarber saft och röda vinbär som fystes in i väntan på mer saftning., sockret tog nämligen slut. Ute i skogen snubblade vi över massor med kantareller. Dom fick sätta guldkant på den lite sena, men välförtjänta middagen.

Två hela hinkar!

Två fulla hinkar!



Sylt, sylt, hallonsylt





Vagn vagn!?


Snart kommer hon, den lilla Igelkotten och det finns en hel uppsjö av barnvagnar. Vilken ska man välja?
Just nu ligger Kronans duovagn på topplistans förstaplats.
Tycker väldigt mycket om handtagen som gör det enklare för snälla människor att hjälpa en upp i bussen.



RSS 2.0