Idag var det min tur att känna sig lite vi...

mms_img57023 (MMS)

Idag var det min tur att känna sig lite vissen. Tur att man har en sådan lättanpassad dotter att frukost i sängen med filmen Skönheten och Odjuret funkar lika bra som dom vanliga morgonrutinerna. Mammas hjärtegull! <3


Tuffa leopard strumpbyxor för min tös med klös!

... där fick jag till rubriken va? ;)
Tittade in på Oii barnkläder för dom har underbara och roliga kläder som passar bra när man vill ha något som inte alla barn har och tröttnat på HM's sortiment. (inget ont om HM men ibland vill man vidga sina vyer) Blir helt till mig av Rockefellas fina kläder, vill ha allt! Den här blusen tillexempel:



Helt underbar! Det gällde att hålla tungan rätt i mun för att inte klicka i alla deras plagg ;) men jag fick nöja mig med två plagg för den här gången och inget från Rockefella.
En super cool t-shirt som jag hoppas får Isoldes tänder att ploppa upp snart:

Och ett par strumbyxor med mycket klös i:

Så sött med leopardmönster på små barn tycker jag :) Ska försöka få till en bild med Isolde iklädd kläderna så fort dom dyker upp.
Alla bilder är lånade från oiidesign.se

Lite mörkt men Isolde dansar till Muse. Fu...

mms_img57021 (MMS)

Lite mörkt men Isolde dansar till Muse. Funkar alltid när man är sjuk och gnällig :-)


Kak- och bullbodies

Hur passande är det inte att Lindex säljer bodies med kak - och bullmotiv (gå in på http://sotasaker.blogg.se/ så förstår ni). Dom dyker upp lite då och då. Isolde är redan stolt ägare till en med prinsesstårtor och en med kanelbullar... Igår när jag titta in där så hade det kommit ytterligare tre med nya motiv bla cupcakes. Så nu har Isoldes bodies sortiment utökas lite mer. Passar bra till alla mysiga stunder då vi inväntar julen.
Body VitBody Röd 79,50 krBody Brun 79,50 kr

Sjukdagar... eller thank God for Alvedon

Isolde är sjuk... :( hon har i några dagar nu haft rinnande näsa, men igår började hon rossla rejält och fick lite "falsk krupp" liknande anfall. Jag som inte är van att min lilltjej är sjuk visste inte vad jag skulle göra, hade inte långt till tårarna. Tur att farmor var med och kunde styra upp. Väl påklädd satt hon sedan i farmors knä med altandörren öppen. Idag har det varit lugnare, men det rosslar och har sig och hon är ganska vissen. Det är tur att Alvedon finns för det har iaf hållit Isoldes humör och aptit uppe. Fyndade en lära-gå-vagn på secondhand för 45 kr, ni vet en såndär klassisk röd från Micki. Isolde älskade den och gick bakom med stapplande steg och hesa skratt.
Sofies rithörna:
Isolde med sin gåvagn

Igår åt Isolde lite själv, vilket resulter...

mms_img50538 (MMS)

Igår åt Isolde lite själv, vilket resulterade i ett väldigt kladdigt barn och väldigt kladdig stol... Av med kläderna och in med allt i duschen, väldigt smart lösning som jag gärna delar med mig av. Isolde skrattade hela tiden + att hon blev ren och stolen med :-)


En helt vanlig måndag i småbarnsfamiljen. ...

mms_img50537 (MMS)

En helt vanlig måndag i småbarnsfamiljen. Mat runt munnen, självklart mat även på golvet, håret vildvuxet och står åt alla håll (tror det va lite mat där också). Snoret rinner i en strid ström ur näsan, det hjälper inte hur mycket mamman än torkar... Som sagt välkommen till en vanlig måndag hemma hos småbarnsfamiljen ;-)


Dagens outfit: det blir en del rosa när mo...

mms_img50536 (MMS)

Dagens outfit: det blir en del rosa när moster får bestämma. Isolde är nöjd med valet; body från Åhlens sommar rea, byxor från Lindex och strumpor från HM.


Det blir många bilder av Isolde i den här ...

mms_img26283 (MMS)

Det blir många bilder av Isolde i den här posen, kanske för att det är då hon är lite stilla och lättare att fånga på bild. Idag blir det smörgåsfrukost för Isolde har blivit en liten kräsen-stjärt och börjat bojkotta gröten... Så det behövdes provas något nytt.


Kvällens storm händelse: gran som vält öve...

mms_img26282 (MMS)

Kvällens storm händelse: gran som vält över vägen... En bil hade fastnat så då ryckte vi in och gjorde dagens goda gärning.


Emelie, Tobbe och kusin Loa var på besök n...

mms_img50535 (MMS)

Emelie, Tobbe och kusin Loa var på besök nu i helgen. Vi var turistiga och gick först på Universeum och sen gick vi i spöregn till Nordstan (innomhus galleria). Fick tyvärr ingen bra bild när Isolde titta på fiskarna. Men en stor mjukis apa var inte dum heller.


Första snön!

mms_img26281 (MMS)

Första snön! anteckna nu 21 oktober i kalendern :) (kan ju inte säga för i år med det snökaoset i början av året) men första snön för säsongen kan man väl säga.


Isolde äter spagetti. Försöker vara ambisi...

mms_img26278 (MMS)

Isolde äter spagetti. Försöker vara ambisiös och laga hemmagjord barnmat. Kan inte säga att det är så uppskattat hos Isolde som man skulle önska. Hade idag gjort super god spagetti och köttfärsås, men Isolde åt bara några skedar. Fast äta spagetti själv gick hem!


Hjälp alla flickor i världen!

Tittade på dansfeber (tv4) i helgen och deras insamling till plan, så när det här dök upp på blogg.se så kände jag att klart man vill hjälpa så gott man kan. :) Ner med kvinnlig könsstympning!
Såhär skriver Plan:
Världen över diskrimineras flickor – bara för att de är flickor. Särbehandlingen börjar redan före födseln. Visste du att:

•    96 miljoner unga kvinnor i åldern 15-24 inte kan läsa eller skriva?

•    28 000 flickor under 18 år gifts bort varje dag?

Tillsammans gör vi en insamling i bloggosfären för Plan Sveriges Flicka-projekt. Gå in på
http://plansverige.blogg.se/ och lägg upp widgeten i din blogg. <3




I morse när jag skulle plocka upp Isolde u...

mms_img26276 (MMS)

I morse när jag skulle plocka upp Isolde ur sin säng såg hon ut såhär. Lite Tarzan style tyckte hon va fint... ;-)


Ute i höstsolen! För ganska så ett år seda...

mms_img54876 (MMS)

Ute i höstsolen! För ganska så ett år sedan tog Philip kort på mig med min mage på ungefär exakt samma ställe. Mycket händer på ett år, ofatbart och helt otroligt :-)


Pappa matar, det blir lax och potatis.

mms_img54874 (MMS)

Pappa matar, det blir lax och potatis.


Då var vi ute på promenad igen. Solen skin...

mms_img54873 (MMS)

Då var vi ute på promenad igen. Solen skiner från klarblå himmel, kånns nästan som det är vår igen. Vore underbart om det var så.


Bild på Isoldes nya mössa, vantar och myst...

mms_img54872 (MMS)

Bild på Isoldes nya mössa, vantar och myströja från gårdagens shopping :-) Isoldes pappa Philip har valt mössa och vantar. Kul när han också väljer ut det han tycker är fint blir så mycket det jag vill ha. (vilket jag iofs tycker är bra ;-p)


Då var det måndag igen och vi går in på vå...

mms_img54871 (MMS)

Då var det måndag igen och vi går in på vår andra vecka som göteborgare. Känns fortfarande som vi bara är på besök men det blir väl lite annorlunda när vi hittar egen lägenhet med våra möbler och saker runt oss. Vi är alla lite förkylda, fick stoppa böcker under benen på Isoldes säng i natt så hon slapp lite nästäppa. Men det är så det är den här tiden på året. Snoriga pussar!


Höst shopping

Har idag varit i Allum köpcentrum (Partille) och handlat höstkläder. Främst till Isolde men ett par sköna sneakers med lurvigt foder slank med även till mig :). Insåg att Isolde inte hade några varmare ytterkläder och ut  vill man ju även om det blir kyligare. Njut nedan av ett liten pottpuri av Isoldes senaste modeinköp ;) (någon bra låt till får ni fantisera ihop själva eller möjligtvis använda spotify, låttips Carpark North - Just Human)


Overall Röd
Overall från Fix, Lindex

Body RosaBody Lila

Snygga bodys också från Lindex


Det blev också mössa och vantar från HM, jätte fina stickade i olika färger, tiger pyjamas, jeans leggins och en mjuk lurvig tröja hittade vi på Ica Maxi av alla ställen :-D. Och så blev det ju snygga skor till mamman alltså mig. (Puma winter sky eller nåt sånt från Stadium)





Fika och promenad i Råda för att se hur om...

mms_img54869 (MMS)

Fika och promenad i Råda för att se hur området ser ut. (Råda är ett hyresområde från 70 - talet som renoveras nu) Isolde och Thea passade på att leka lite i en lekpark. Om vi har tur blir det även en tur och titta på djur också.


Nu är det lördagsmys stora vuxen poäng; tv...

mms_img54870 (MMS)

Nu är det lördagsmys stora vuxen poäng; två familjer med varsitt barn sitter hemma och äter ost och kex. Inget vin men barnfamiljsvarianten alkoholfri cider :-)


Dagens outfit blev barbapappa för hela sla...

mms_img54866 (MMS)

Dagens outfit blev barbapappa för hela slanten; från topp till tå. Allt kommer från hm.


Har hittat en ny positiv sak med hösten; h...

mms_img54865 (MMS)

Har hittat en ny positiv sak med hösten; hösthallon. Sommaren blev helt plötsligt något längre. Tänk att jag i dag i början av oktober gick ut i trädgården och plocka en liter hallon. Smaskens!


Hallonen som plockades tidigare blev idag ...

mms_img54867 (MMS)

Hallonen som plockades tidigare blev idag förvandlade till hallonmuffins. Använder mig av Leilas cupcakes recept (finns på recept.nu) som grund. Blir oftast väldigt bra muffins av det.


Isolde har nu börjat ställa sig mot saker....

mms_img54864 (MMS)

Isolde har nu börjat ställa sig mot saker. Direkt när vi kom hit (Göteborg) så ställde hon sig för första gången i sängen och idag ställde hon sig mot en kökssoffa. Lite läskigare för då hade hon ingen mjuk madrass under, men hon lyckades landa fint på rumpan.


Inte lätt att gå på kantarell jakt med bar...

mms_img54863 (MMS)

Inte lätt att gå på kantarell jakt med barnvagn, man blir lite begrännsad. Men tre slitna stackare hittade vi vid vägenskant på vår skogspromenad (kan ju bero på att ingen annan ville ha dom)


Har nu min första dag på egen hand i Göteb...

mms_img54862 (MMS)

Har nu min första dag på egen hand i Göteborg. Alla är och jobbar så det är jag och Isolde ensamma hos Philips föräldrar. Efter en lugn och skön förmiddag kände jag att jag behövde komma ut och röra på mig efter lunch. Det blev en lång promenad i skogen. Bred och bra stig men alldeles för mjukt underlag så det blev lite kämpigt i uppförsbackarna. Får se det som dagens träningspass.


Är på Philips brors jobb på Laserdome, vi ...

mms_img40227 (MMS)

Är på Philips brors jobb på Laserdome, vi provar deras femkamp. Philip som vill vara lite mer galen kombinerar två; nämligen tjur-rodeo och sumobrottning.


Isolde och mamman städar inför flytten.

mms_img74183 (MMS)

Isolde och mamman städar inför flytten.


RSS 2.0