Nyårsafton

Ytterligare en natt avklarad. Gick sådär, amningen är inte att leka med. Har så mycket mat att jag kan föda halva Sverige. Problemet blir då att Isolde inte får tag... Mycket meckande och mer mjölk i sängen än i barnet.
Var på återbesök på sjukhuset, fick hjälp med amningen och liten fin sugnapp att sätta på bröstet. Så lättad när Isolde fattade med en gång och lugnt åt i nästan 20 minuter. Lyckades sedan två timmar senare själv (okej lite mamma assistans) hemma också. JIHAA!! Grät lite av lycka, nu får barnet mat i sig utan kamp.

Här kommer lite bilder från julen också. Vi hann ju med både en fin julafton hemma hos mamman och pappan, och en fin juldag hos kusinvitaminerna. Jag fick ha fina röda julklänning jag fått av Philip, tyvärr ingen bild på den.

En liten julgran blev det i år, men massa paket


Loa fick det största paketet

 

En pulka!

 

Loa träffar tomten för första gången

 

Tomten kunde dansa väldigt bra


Välkommen lilla Isolde!

Jahopp då har man blivit mamma och ett helt nytt äventyr väntar. Den 26/12 kl 21.54 kom hon till världen vår lilla tjej. Själv har jag lite minnesluckor från förlossningen, var hög på lustgas :) men jag klarade mig på bara det så man känner sig lite tuff. Fast hade jag haft mer ont hade jag nog tagit allt jag kunde få. Som min mamma sa: förlossning är det värsta och samtidigt det bästa man kan uppleva.

trött men lycklig mamma


Redan är jag orolig och drömmer mardrömmar över allt som kan hända vår lilla Kotte. (ja hon är fortfarande en Kotte även på utsidan)
Tur att naturen fixat lite och proppat kvinnan full med hormoner. Vaknade efter två timmars sömn, kände mig nöjd och väckte Philip. Med ett strålande leende säger jag; visst är det skönt att vi fick sova ordentligt. Philip tycker jag är knäpp som är pigg efter det lilla, han vill sova mer.

Klar för hemgång, första gången har hon kläder. Annars körde vi på samma stil hon och jag hela BB-tiden: sjukhusnattlinne och blöja







i vecka 39+3

Ville bara visa vilka fina bilder Maria tog och fixade igår. Jag ville gärna överaska Philip och själv ha någon liten bild när magen är i vecka 40... eller nästan iaf.
Jag var osminkad, ruffsig i håret och hade mjukisbyxor ändå lyckades hon såhär bra:

lilla magen

 

 


4 advent och kalas

Var hemma hos min kusin igår, hon fyllde 19. Vill tacka hela den goa familjen för all mat, kakor och annat gott som ni bulla upp och jag gladeligen stoppa i mig. Det är konstigt att Kotten inte ramla ut, för det kan inte funnits så mycket plats kvar.


Jag och den alltid så charmerande Loa



Titta vilken fin kusin Kotten har :)

Vill bara nämna att det nu är fjärde advent och det är bara fyra dagar kvar till julafton och Kottens födelsedag. Fast det vet man ju inte hur det blir, har sagt åt henne att hon får komma ut senast den 21 december annars får hon vänta till efter nyår :)


Mer tillagat med julkänsla

Den där husmorsdjävulen slog till igen. Hon verkar göra det då och då sedan jag blev gravid speciellt. Undrar om man får extra husmors hormoner eller nåt...
Resultatet blev iaf annorlunda knäck som jag råkade hitta på baksidan av vispgräddepaketet igår när jag skulle göra pepparkaksdeg. (Ja, jag vet pepparkaksdeg också. Men köpedegen smakade ju ingenting.) Det blev iaf riktigt gott. Ett bra alternativ för dom som liksom jag är bara lite halvförtjusta i vanlig knäck.

1 dl vispgrädde

1 dl ljus sirap

1 dl strösocker

1/2 dl russin

2 msk pinjenötter

3 msk pumpakärnor

2 msk solroskärnor

 

Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad vid kastrull. Koka utan lock tills smeten håller kulprovet eller tills temperaturen är 130 grader. Rör om då och då. Koktid ca 15 - 30 min. Tillsätt övriga ingredienser och häll genast ut smeten på ett smort bakplåtspapper. Låt stelna. Skär eller bryt i bitar.

(Receptet är från Arla men jag hittar det inte på deras hemsida)

 

Sedan när jag ändå höll på blev det julinspirerade köttbullar också. Jag gjorde dom efter "Lata mammans receptblogg" men med lite egen tvist. Jag hade även kryddnejlika och lite vitlök i också, kände för lite mer krydda. Får se hur dom smakar.

snyggare när man steker i stekpanna, men någon gång måste man ju testa ungstekta

 


Snökaos och en vecka kvar till beräknad födelse

Snökaos och sl's busstrafik i stor del av Stockholms förorter går inte alls. Då ska såklart jag ut till affären, för jag måste ju såklart köpa dom där ingredienserna till just det där julgodiset. När det var plusgrader och inte en gnutta snö kunde jag lugnt ligga en hel dag på sofflocket. Men idag, då det dessutom är exakt en vecka kvar till beräknat födelsedatum (tjock som en flodhäst) och massor av snö ska jag ut. Det är inte så långt till affären, det tar i vanligt väder för en normal människa 20-30 min enkel väg. Det tog det inte för mig :). På vägen hem börjar jag fundera om jag svängt fel någonstans för en Stockholmsförort känns det inte som jag hamnat i.

utanför vår lägenhet

 

knäpp men glad gravid-tomte

 


v38! Det firas med massor av lussebullar

Idag har jag gått 38+0. För den som inte kan veckor betyder det att det är nu två veckor till planerat födelsedatum. Men antagligen kommer jag väl som dom flesta förstföderskor gå över tiden. Känns tråkigt, orkar inte vänta vill ha bebis nu!

Det är också två veckor kvar till julafton så jag tänkte att jag skulle baka lite lussebullar. Och när jag ändå höll på tänkte jag att jag gör väl två satser på en gång. Om man är lite smart ska man innan man börjar baka tänka över det lite. Tex vad har jag för stora bunkar där två satser får plats? Hur ska hela den här stora degen röras och sedan knådas runt? äger jag ens en kavel? Och sedan kan man se över sig själv; är jag gravid? hur mycket orkar jag egentligen?
Nu missade jag alla dom där punkterna helt. Men fyrtielva olika bunkar lite tålamod och en glasflaska räddade mitt bak, så ett gäng bullar och längder tog sig helskinade ur ugnen tillslut. Men nu orkar jag nog inget mer idag.

min lilla deg

 

kavel?

 

lussebullar

 

lusselängder




RSS 2.0