Glada bebin

Det känns som en riktigt glidar period just nu. Den lilla sover om nätterna, amningen går kalas och hon verkar bli mätt och hela tiden så skrattar och pratar (jollrar) hon. Hoppas vi får ha så här mysigt länge (ta i trä). Roliga saker just nu är mamma och pappas glada ansikten och en tummen mobil hon fått av sin farmor och farfar. Man hör glada små ljud ur vaggan när man vridit igång den.

På torsdag ska vi till doktorn på 2 månaders kontroll. Tänk att på fredag så är det den 26 februari och vår lilla Kotte har varit ute i världen i två månader... Hon väger nu över 4kg och håller på att växa ut 56 kläderna. Har tagit fram och lagt ner 62 i hennes lilla byrå. Hon är stor flicka nu :)


Amigurumi

Virkat min första lilla figur. Kommer säkert bli flera. Alldeles lagom stora för att se att man kommer någonvart och inte hinner tröttna. Om det är för stora projekt hinner jag tröttna och lägga bort pysslet flera gånger om.

Valli är medmodell


Virka!

Var på symässan "Syfestivalen" igår med min lilla mamma. Gick på en workshop där man fick pröva på att virka bakelser. Vi fick göra varsin dammsugare. Väldigt kul och inte så svårt (man har ju inte virkat sedan högstadiet).
Kom hem med min (allvarligt tala rätt fula) dammsugare och stor virkinspiration. Har idag förutom min dammsugare lyckats virka en morot och en amigurumi mus. Nu ska det virkas mera! Plöjer internet efter flera roliga mönster. Helst ätbara saker, får se vad det blir. Kommer upp med bilder så fort jag lyckats göra något värt att fotografera :)

Hon som hade workshopens hemsida: http://www.ericalaurell.se/

Berlocker - Nattpyssel

Fördrev tiden lite idag och speciellt kvällen med lite pyssel i cernitlera (Fimo). Var hur länge sedan som helst jag pyssla med det. Riktigt kul som resulterade i en del konstiga berlocker. Blev iaf nöjd med några, som en cupcake och ett par prinsessbakelser. Nu är det bara att komma på vad jag ska göra av dom... Något förslag?


ett test armband för att se hur det såg ut

 

Lite blandad kompott


Sjuk?

Skulle till Emelie och Loa idag men men kräktes efter frukost :( Ingen aning varför känner mig inte sjuk och kunde fortsätta dricka te efter... Blir inget besök till syster yster iaf, vill ju inte råka smitta någon. Kan ju vara utmattning kanske? Känner just nu bara för att hänga i soffhörnet med morgonrocken så det får bli dagens aktivitet.
Isolde är iaf fint klädd i kläder jag valt för besöket hem till Emelie, så jag måste lägga upp en bild så moster får beundra sina presenter på bebin och inte bara i en byrålåda.

Body och Strumpor - present från mosterEmelie, Byxor - ärvda fån Loa


Presentutdelning

Var och hälsa på "vår" barnmorska på förlossningen. Ville tacka ordentligt, visa upp vårt lilla underverk och lämna presenter till dom fyra som hjälpte Isolde att hitta ut. Gjorde egna tackkort som jag såklart vill visa upp. Inte särskilt avancerade, men det behöver det ju inte alltid vara.

 

Sedan kom Sabina och Karolina på besök. Sabina hade bakat egna semlor så jag fick semla idag igen, och dessutom hemmagjorda. Smaskig lyx!


Fettisdagen

Var på vår första föräldrargrupp-träff idag. Philip var som tur är ledig och kunde också följa med. Vi var fem mammor, fem barn och en pappa (Philip). Kändes riktigt kul att träffa andra med barn i samma ålder.
Isolde hade iaf växt ordentligt och är nu hela 55 cm lång och väger 4290 g. Följer sin kurva perfekt :). Däremot ligger hon gärna och gnider bakhuvudet så en fin liten skallighet börjar dyka upp där. Jaja hon kommer förhoppningsvis inte ligga ner hela livet.

När vi kom hem blev det en tripp ner till "Storstugan" där fritidskomitén i vår förening fixat semlor och kaffe till dom som var sugna. Trevligt att få iaf en glimt av några som bor i området. Goda semlor också.




Sofies rithörna:


Alla hjärtans dag <3

Lite sen alla hjärtans dag redovisning. Försökte igår men kom inte in på bloggen (!?) Vi fuskade lite och åt vår mysmiddag på fredagen, så det blev helt enkelt extra mysigt fredagsmys :) Jag gjorde experiment efterrätt, blev faktiskt helt okej. Gjorde två stora havreflarn som jag la i skålar när dom var mjuka, så dom formade sig efter skålen. Sedan när dom svalnat hade jag i vaniljglass som jag toppade med värmda hallon och blåbär (egenplockade från frysen har fortfarande kvar efter mitt galna blåbärsplockande i somras.)



På lördagen blev det rollspel (det nördiga inte det snuskiga) och diverse barnkalas pyssel som vi hjälpte en kompis med. Jag hade fått uppdraget att baka kakor. En av önskningarna var en glitter älg. Försökte och försökte, hade nog fel sorts deg. Så det blev en Älg-blobb. Jag åt upp den...



Söndagen tillbringades hos mamma och pappa. Syster yster med familj var också där. Vi åt supergod middag bestående av rostbiff, potatisgratäng och sååås. Allt avslutades med en hjärtformad morotskaka som var så god. Receptet kommer från Leilas bok "Piece of cake" För den som är intresserad, här är receptet:


Morotskaka

3 eko ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1.5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0.5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1.5 dl solrosolja
4.5 dl rårivna morötter

Frosting
60 gr mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100 gr philadelphia

Sätt ugnen på 150 gr. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt olja och rivna morötter. Häll smeten i smord och bröad form, 24 cm. Grädda i ugn ca 55 minuter. Låt kakan svalna. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt. Bred över kakan.

Dagens outfit 10/2

Hängselbyxor på små bebisar är hemskt opraktiskt. Uppfanns nog bara för vi mammaor tycker bebisarna är så söta i det. Och det är dom såklart, hemskt söta alltså ;-)



hemmagjorda bebisbyxor

Jippie, jag har lyckas tråckla ihop mina första bebisbyxor. Dom är inte världens snyggaste och jag vet inte om dom kanske är lite för låga i midjan har inte prövat än, men jag har helt och hållet gjort dom själv. Och dom är dessutom återanvända. Det lila tyget är från en av Philips gamla t-shirtar och den vita döskallen från ett lakan...



Dagens outfit 8/2

Dagens outfit (eller snarare chansen att få visa en söt bild).
Är än så länge hemma och slappar idag. Lite duktiga har vi varit (eller egentligen mest Philip) och dammsugit lägenheten. Blir kanske en tur till Ikea senare och kolla in kök. Vi planerar att renovera om hela köket. Vill få in en diskmaskin och då måste vi byta nästan allt, för det är ett sånt där gammalt kök där allt sitter ihop. Och då är det lika bra att förnya hela köket.

tjusig solgul ärvd Nalle Puh dress



Katter + Zoega kartong = Sant

Måste bara lägga upp lite bilder på mina små katter. Höll på skratta ihjäl mig när dom upptäckte den tomma kartongen och började leka som galningar med den. Valli (den gula) såg ut som en liten krokodil där hon låg på lur i kartongen och man såg bara öronen och ett par lysande ögon. Ingen av bilderna är arrangerade, utan dom hoppar själv upp och ner ur lådan. :)






Hundkompis

Igår var Maria och Märta (hund) här. Och Märta bestämde sig med en gång att hon älskade! Isolde. Ville väldigt gärna pussa på henne överallt och sitta på henne samtidigt. Men vi tyckte det räckte att ligga bredvid och slicka lite på Isoldes hand. Märta nöjde sig med det, fast hon kröp lite på mage när "ingen" såg och slicka snabbt lite på örat. Isolde verkade inte ta illa upp utan låg nöjt och tog emot pussarna. Vi får hoppas att dom är lika förtjusta i varandra när Isolde blivit lite större.

mysigt i soffan

 

väldigt smutsig hand, enligt Märta





Snökaos

Sofie presenterar dagens träningstips: ta en barnvagn av lämplig modell, lägg en vikt i vagnen, förslagsvis en 4 kg bebis. Ta på kläder som klarar mycket svett. Gå till sist ut i det vackra snövädret och ta en tur. Kanske till brevlådan, längre behövs inte för längre kommer du inte... Jag kommer ha träningsvärk i morgon.


Och så dagens outfit; Den är inhandlad i somras nere i Skåne. Tyckte man behövde en dag som den här lite fina minnen från ett soligare Sverige.



hela kostymen är idag från HM

RSS 2.0