1:a Advent

Lite adventsmys såhär på kvällskvisten. Det blir mycket mysande hemma hos oss just nu har jag upptäckt, väldigt trevligt :)
Hemmagjorda pepparkakor, juleskum och ny gjorda pepparnötter som jag hurtigt fick för mig att göra. (mest pga det lustiga namnet) En kaka jag aldrig smakat tidigare men som jag varmt rekommenderar.

Pepparnötter

Ingredienser
ca 65 st

1-2 dl sötmandel
200 g rumsvarmt smör eller margarin
1 msk ljus sirap
2 dl socker
1 ägg
6 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kardemumma


Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C. Skålla och skala mandeln.
2. Rör matfett, sirap och socker pösigt. Tillsätt ägget.
3. Blanda samman vetemjölet med bikarbonat och samtliga kryddor. Vänd ner i äggsmeten.
4. Rulla degen till bollar och lägg på bakpappersklädda
plåtar. Tryck fast en hel eller halvmandel i varje kaka.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 16 minuter.


Tjuvstart i pepparkasbakning

Eftersom man inte vet när Kotten behagas dyka upp bestämde vi oss att tjuvstarta lite med julförberedelser. Iaf dom man tycker extra mycket om så det inte missas, att baka pepparkakor tex :).

Vi har inga traditionella pepparkaksformar utan har istället formar på svenska djur, älg, björn, ekorre, snigel och igelkott såklart.
Men fina blev dom, med massor av glasyr!

direkt från ugnen

 

Massor med glasyr!


Pepparkott

 

Lite annat julpyssel mellan bakningen blev det också. Vet inte om jag orkar göra julkort till alla, har köpt vanliga julkort som backup också. Man ska ju inte stressa ut sig :)

 


8 månader!

Tiden bara springer iväg, så var det 24 november och bara 1 månad kvar till julafton och Kottens beräknade födelsedatum.
Vi har en liten intern tävling mellan dom som vill vara med, vilket datum hon kommer. Det finns gissningar på allt från 14 december till 4 januari, men ingen gissar 24 december.

Här är några bilder på hur magen ser ut just nu:

morgonmys, tyvärr i motljus

 

pip i magen

 

jag har svalt ett bowlingklot :)


Syster Yster fyller år

Egentligen fyllde faktiskt min kära syster år den 11/11 (grattis grattis i efterskott), men nu på lördag (den 21/11) ska hon fira sig med lite kalas. Jag måste bara få visa upp vilket tjusigt kort jag pillat ihop till henne. Jag kom nämligen på ett bra sätt att använda mina fina pärlplatte alster, sätta dom på kort.
Men jag vill ju inte spoila för henne i förskott ifall hon skulle titta in på min blogg så det här inlägget får komma upp så snart hon fått sitt kort.

glitter är aldrig fel

 

Tack för en trevlig kväll igår syrran, jätte god mat och efterrätter :)


Torsdagsmys

Efter en ganska tung dag med begravning. Min morfar har tyvärr gått bort och jag gick på min andra begravning någonsin :( Tur att man har en sån underbar familj så att tom något så sorgligt som en begravning blev tack vare dom ändå mysig. Ni är bäst! <3

Efter middag hos mormor, följde sedan min bror med hem till oss. Philip gjorde chokladbollar och så lite tv-spel på det i ett par mjukisbyxor toppat med gott te = torsdagsmys

min bror och Alva har ockuperat soffan

 

smaskiga chokladbollar

 

Tittade i kalendern precis idag (torsdag 19/11) har jag gått 35 veckor. Helt otroligt att man redan kommit så långt. Känns som man inte varit gravid särskilt länge och nu är det bara 5 veckor kvar. Galet!

Tjingeling!


Renovering

Jippe äntligen så har vi fått något gjort i vår otroligt snygga lägenhet från - 67 med original tapeter (känns det som iaf). Vardagsrummet har fått en ansiktslyftning med vita väggar och en otroligt snygg fondtapet. Blev inte den tapet vi tänkt oss från början, men vi blev väldigt nöjda av resultatet.

"Garden" från Boråstapeter


Kottens rum fick en väldigt fin ljus grön färg. Känns jätte bra att fixa hennes rum, men än så länge ser det väldigt spartanskt ut. Vi har fått upp hennes spjälsäng, men tanken är ju att det ska komma upp lite tavlor och sånt på väggarna och en fin matta.

 

Nu är det bara vårt sovrum, hallen, köket och badrummet kvar då... :)

tack tack Philips pappa och bror, den boande gravida kvinnan fick lite mindre att oroa sig för.


RSS 2.0